«Закриття  «УП.Культура» особисто для мене – це не свідчення того, що у суспільства немає вмотивованої зацікавленості до інформації на культурні теми. Це свідчення пріоритетів медіаменеджменту. Ми зраджуємо самі себе. І це, мені здається, є найпоказовішим і найнебезпечнішим знаком цієї ситуації», - вважає  головна редакторка часопису «Антиквар» Ганна Шерман. Вона не втомлюється нагадувати: до медійників має прийти самоусвідомлення себе як діячів культурної сфери, тож замість того, щоб закривати проекти про культуру, вони мусять знаходити способи, як їх розвивати, бо це питання професійного виживання.

Як повідомляв «Детектор медіа», 17 жовтня проект «УП.Культура» на «Українській правді» закрився, про що написала на своїй сторінці у Facebook його редакторка Оксана Мамченкова. Рішення про закриття "УП.Культури" як окремого проекту керівництво "Української правди" прийняло в зв'язку з фінансовими труднощами.

У редакції «УП.Життя» «ДМ» пояснили, що певний час «УП.Культура» позиціонувався як окремий проект, з окремим редактором і авторами, водночас фактично залишаючись відділом усередині «УП.Життя». Проте прийнято рішення, що розділ «Культура» наповнюватиметься не окремим штатом, а редакцією «УП.Життя», як це було колись.

«Тексти як виходили у рубриці Культура, так і виходитимуть», - повідомила «ДМ» редакторка проекту «УП.Життя» Ольга Ситник.