події
інтерв'ю
no comment
лекції
дайджест
Приціл
телятина
про проект
контакти
архів
летючка
Підписка
Вибори та ЗМІ
RSS
MediaSapiens
блоги
Сергій Кейн
Нацвідбір Євробачення перетворився на батл - Сергій Кейн 17:04 28.02.2017
Сергій Кейн, головний редактор музичного видання Comma.com.ua
Алексей Мацука
Донецкий журналист: «Власть должна создать беженцам с Донбасса "зеленый коридор", который не ведет в сарай» 09:07 21.04.2015
Журналист, глава правления Донецкого института информации
Евгений Лауэр
Евгений Лауэр: "В военное время говорить о свободе слова преступно" 10:00 30.08.2014
Журналист
Сергій Солодкий
Дипломати, виявляється, матюкаються, або Як українські ЗМІ потрапили у пастку 09:10 17.02.2014
Журналіст-міжнародник
Олександр Михельсон
Писали, що його застрелили, а насправді його зарізали 09:00 29.04.2013
Оглядач "Цензор.net"
Усі блоги
 
Ви тут: Головна >> блоги >> Журналістика закритої каструлі: Шустер​ vs​ ​Яневський
Журналістика закритої каструлі: Шустер​ vs​ ​Яневський
Тетяна Котюжинська 2015-02-20 10:30:00
Данило Яневський обірвав в ефірі слова спікера, які вважав російською пропагандою – колеги за це розкритикували його за порушення стандартів. Савік Шустер запустив в ефір прокремлівського журналіста Максима Шевченка – і Нацрада оголосила попередження каналу «112 Україна» за трансляцію «Шустер live». Чи варто розказувати українському телеглядачеві, що Росія – це не тільки "Дождь" і Шендерович, і як саме це робити, – у коментарі медіа-юриста.
Варто було в ефірі «Громадського» представниці ...
Популярність матеріалу:
Голосів: 3
x2
Коментарі: Додати коментар:
Коментарі: Додати коментар:
Статус:
Код з картинки:
Ім'я:
Коментар:
Nadiya
16:42 05.04.2015
ну звісно, нам треба бути найтолерантнішіми і любити всіх більше, ніж Бог їх любить, бо ж ще недостатньо в Україні зрадників та просто обманутих російською пропагандою! Більше, ще більше, щоб вже й слова вствити було не можна проміж ними! Дайош рюскій мир во всей красе!
113
23:57 03.03.2015
Сергій Головатий назвав співведучого Євгена Кисельова у "Черному дзеркалі" Олексія Ліхмана "кремлівським сучонком", а Шустера звинуватив у тому, що він підставив 112 канал

Екс-депутат і колишній міністр юстиції України висловився у передачі "День. Made in Ukraine" з Павлом Кужеєвим на каналі "112 Україна". Про Ліхмана він сказав у зв'язку зі згадкою про участь у "Черному дзеркалі" Бориса Нємцова.

Головатий відзначив специфічну манеру напарника Кисельова вести розмову: ставити запитання і не давати можливості відповісти. Так само сталося, коли в програмі виступав і Нємцов. "Тебе что, скипидаром намазали?" - переказав Головатий слова Нємцова до Ліхмана.

Тоді росіянин висловив "кремлівському", за характеристикою правознавця, "сучонку", свою політичну позицію щодо Криму, зазначивши, що якби він був президентом РФ, то ніякої агресії до Україні не було б, і півострів залишався б українським.

Коли ж Кужеєв традиційно завів розмову про отримане 112-м третє попередження від Нацради, розраховуючи почути у відповідь слова підтримки каналу й засудження дій національного регулятору, Головатий звинуватив у тому, що сталося, Шустера, сказавши, що ведучий підклав мовнику свиню. Адже запрошення ним до ефіру московських гостей було давньою традицією.

От і цього разу Шустер пречудово знав, кого залучає до ефіру. В результаті глядачі почули від провладного російського журналіста максима шевченка не інформацію, а типово антиукраїнську, путінську пропаганду. Тому вся відповідальність за винесене каналу попередження лежить саме на Шустері - акцентував Головатий.
Володимир
19:31 20.02.2015
Отак у дискусіях любити нам чи не любити ворогів України, замість того, щоб їх позбуватися і навіть не хотіти їх чути та бачити, ми і втратили Крим та Донбас. Якщо гангрена ноги, то ногу треба відрізати, а не патякати, це добре чи погано і як це вплине на імідж хворого. А що, без голосу ворога в ефірі не можна будувати України? Це так важливо, що думає Путін? Що він думає, повинні знати ті, кому це потрібно знати.
Serhij
14:00 20.02.2015
1.Яневський викликає значно більше симпатії, ніж провокатор Шустер.
2. Тетяна ніби щойно з Місяця впала. У нас іде війна. Ворог - рашисти. Надавати мікрофон ворогові для пропаганди його українофобських і людиноненависницьких ідей - це зрада. А коли вже щось таке трапилося - слід розібратися, це через недогляд чи це «редакційна політика». Тоді все стане на свої місця. І різниця між покараним 112 і непокараним 24.