Підписуйтесь на нашу сторінку ФБ, щоб не пропускати новини і нові випуски: https://www.facebook.com/DetectorMedia/

Ви дивитесь черговий випуск влогу «Ньюспалм», де ви почуєте про вівцю, щура, свиню, Шарія, Гордона, рік страждань Зеленського, чорнобильські свята — та жодного слова про хворобу-яку-не-можна-називати!

У рубриці «Постправда» перевірте свою чуйку на фейки і спробуйте вгадати, де правда, а де брехня (правильні відповіді дізнаєтеся в кінці влогу):

- Чи правда, що в Росії книжки, як млинці, почали видавати на лопаті ?

- Невже у «Слузі народу» депутатів карають видаленням із фракційного чату?

- Хіба так може бути: найбільші шанси успадкувати Північну Корею за Кім Чен Ином має Кім Кардаш’ян?

- Чи справді 101-річний Борис Патон може очолити Міністерство молоді та спорту України?

- Невже на Миколаївщині обвинувачений двічі плюнув у суддю, щоби заразити її?

Цього разу свій «Стендап» Юрко Космина присвятив головній темі тижня — річниці обрання Зеленського президентом. Кінопродюсер Андрій Єрмак та (кіно)Офіс президента відсвяткували дату, як уміють: зняв черговий пропагандистський фільм «Рік президента Зеленського», депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук написала святкову статтю, в якій запропонувала створити свій «східний» календар, де тварин року змінювати на людей року! Головна умова — не бути, наприклад, Свинею!

Традиційний «Хіт-парад медіашизи» тижня складається з двох нагород. Цього разу Юрка Космину змушують червоніти і сміятися такі персонажі:

-  Дмитро Гордон за шедевральну лікеро-горілчану рекламу однойменного сайту, де є і чарочка, й огірочок, і Олеся Бацман;

- блогер Анатолій Шарій за понти: легенда боксу Майк Тайсон і гуру мотивації Нік Вуйчич записували вітання Шарію за гроші.

А поетична рубрика «Кількома рядками» сьогодні присвячується улюбленцеві «Ньюспалму». Нардеп від «Слуги народу» Микола Тищенко в річниці вибуху на Чорнобильській АЕС знайшов привід для святкування. Як же ж із такою катастрофою та її жертв не привітати українців зі святом? 

У фіналі випуску — «Пост-Постправда». І саме вона розповість вам про фейки, сховані в п’яти новинах, процитованих на початку випуску.