У черговому випуску Ньюспалм Юрка Космину змушують червоніти та сміятися такі персонажі:

Рекордний пресмарафон, який провів Володимир Зеленський. На 9-й годині марафону його радісно обірвав представник Національного реєстру рекордів, який повідомив, що пресконференція Зеленського «побила світовий рекорд». Речниця президента Юлія Мендель відхрещувалася від того, що вісника щастя на конференцію запросила вона, а Володимир Зеленський не втомлювався повторювати, що він людина скромна. Попри здобуту звитягу, яка підтверджує надлюдську витривалість президента у спілкуванні з журналістами, йому не варто задаватися. Адже Зеленському поки що далеко до своїх попередників. Наприклад, експрезидент України Віктора Ющенка цього року визнали володарем найбільшої у світі колекції українських рушників.

Телеканал NewsOne. Він минулого тижня провів своє ток-шоу «Український формат» у новому форматі «Український Портнов». Ведучий Василь Голованов, колишня очільниця міністерства юстиції Олена Лукаш та постраждалий від Сергія Пашинського В’ячеслав Хімікус влаштували день подяки Андрію Портнову у прямому етері. Раптом виявилося, що лише завдяки колишньому юристу Януковича в Україні порушуються кримінальні справи проти винуватих, а невинуваті – залишаються на свободі.

Володимир Зеленський, який знайшов своїй речниці Юлії Мендель залізний мотив для нападу на журналіста Сергія Андрушка. І цей мотив — сам Сергій Андрушко! Виявилося, що з Андрушком не все так просто. По-перше, він не лише журналіст, а згідно з фітнес-експертизою Зеленського – «здоровий хлопець». По-друге, Андрушко не намагається ставити запитання, а «стрибає» та «нападає». По-третє, президент оберігає своїх бодігардів від журналіста, а не навпаки. І головне: Юлія Мендель не мала права відштовхувати Андрушка, проте її можна зрозуміти – за словами Зеленського, вона зробила це через емоційну виснаженість. Тим паче, що прес-секретарка президента, за його ж висловом, «вийшла з журналістської землі».

Нардеп від «Слуги народу» та колишній ведучий «1+1» Олександр Дубінський. Який продовжив за офісом Зеленського партійний флешмоб із булінгу журналіста Андрушка. Ексжурналіст і журналіст зустрілися під Адміністрацією президента у влозі Дубінського. Спочатку Дубінський намагався «примусити» Андрушка пригоститися кавою, яку йому пропонувала Вікторія Страхова, фахівець із банківської діяльності в команді Зеленського. Потім Дубінський повідомив глядачам свого влогу, що небажання Андрушка пити каву не пов’язане з тим, що його хтось штовхав. Дубінський буцімто навіть пропонував Андрушку штовхнути його, щоб журналіст «почував себе, як вдома».

Найбільше ж Ньюзпалм здивувала представниця телеканалу ZIK Анастасія Дайнод. Авторка (ну чи принаймні виконавиця) найкрейзанутішого запитання до президента на його пресмарафоні. Їй вдалося вмістити в одному запитанні одраз кілька: вона згадала про Дубінського, який назвав власну партію «слугами МВФ», про Томаша Фіалу та Джорджа Сороса, які нібито хочуть «скупити землі в Україні», про «грантоїдів», які нібито готують інформаційний наступ на Зеленського, про людей Сороса в міністерствах, підсумувавши все це запитанням: коли ж Зеленський виконає передвиборну обіцянку та переможе бідність в Україні.

Теги: